Boka billiga flygbiljetter med Air Asia

Det gäller att läsa allt som står på skärmen när man beställer biljetter med Air Asia. Annars kan man åka på massa onödiga extraavgifter som man inte vill betala...

1. Du börjar med att välja vart du vill åka och vilket datum du vill resa. Glöm inte att klicka i om du endast vill ha en "one way" biljett.2. Nästa steg är att välja vilken tid man vill åka. Som ni ser är det mycket billigare att resa klockan 19:10. Det är en sk Promobiljett och dom brukar ta slut snabbt så ser ni en sån biljett vänta inte med att boka.3. Nu är det dax att börja skriva in personuppgifter för den som ska boka biljetten. Personuppgifter för passagerarna kommer i nästa steg.


4. Fyll i personuppgifter på personen som ska resa. MYCKET VIKTIGT att stava namnet rätt som det står i passet. I detta steget väljer du även om du vill ha ett incheckat bagage. (Det ingår inget incheckat bagage i biljettpriset). Du kan oxå välja att köpa till en lättare måltid som serveras på din plats på planet.


5. I detta steget kan du välja vart i planet du vill sitta. Detta är enligt mej helt onödigt då ni i vilket fall som helst får en sittplats när ni checkar in. För att välja bort sittplatsen och spara 70-400 baht klickar ni på "Remove Setas"


6. Klicka OK i dom 2 följande rutorna som kommer upp enligt följande.


7. Sedan kommer det en fråga om ni vill ha en reseförsäkring. För att välja bort den måste ni klicka på cancel som ni ser på bilden nedan.


8. När ni klickat på cancel kommer följande ruta upp som ni oxå ska klicka cancel på annars kommer ni få försäkringen i vilket fall som helst.


9. Sen kommer det en till fråga om något reseskydd. Välj No thank you om ni inte vill ha den.


10. Nu är det bara betalningen kvar. Det ni kan välja på är att betala med ett bankkort/kreditkort eller via direktbetalning med en Thailändsk bank. Att betala med kort kostar som ni ser nästan 100 baht.


11. Som ni ser så tillkommer det lite skatter och flygplatsavgifter som man måste betala. Så om man betalar med kort blir totalpriset drygt 900 baht.


12. OM ni inte aktivt hade valt bort extravgifterna hade istället totalpriset blivit. 1 600 baht. Alltså dubbla priset.


Kommentarer
Postat av: Frallan

Du har ju kopierat min sida exakt Jimmie! 555. Skoja bara. Bra att du visade upp skillnaderna på slutet där man ser att man sparar halva priset genom att välja bort onödiga tillägg.Vill tipsa om en sak till bara. Genom att skapa ett konto hos AirAsia så blir det mycket enklare att boka nästa gång. Genom att klicka i "I'm this traveller" efter att man är inloggad så slipper man fylla i massa personuppgifter.

2011-08-06 @ 09:47:25
URL: http://tastelikechicken.blogg.se/
Postat av: amanda

kikar in och önskar dig en bra dag!

2011-08-06 @ 16:17:24
URL: http://perssonfotar.blogg.se/
Postat av: Songkran

Bra tips, säkert många som betalar mer än man behöver men det blir ju billigare för oss andra :)

2011-08-06 @ 21:30:38
Postat av: Thailand

Thailand <3

2011-08-24 @ 11:13:49
URL: http://www.resatillthailand.nu/
Postat av: Amanda

Ser att du har klickat i att du inte ska ha bagage. är det någon form av bagage som är ikluderat sen tidigare och därför kan man klicka bort det. Jag kommer ha "normalstor" resväska på inte mer än 15 kg. Tänkte åka från Indien till Singapore med air asia. Det blir ett byte och det står att man måste betala för bagaget två gånger eftersom man byter flygplats i malaysia :S

2011-10-13 @ 20:21:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se