Bussresan från Bangkok till Koh Samui

Jag åkte för första gången buss en längre sträcka i Thailand. Vi började med att åka till resebyrån bakom tågstationen där bussen skulle gå ifrån. När bussen kom va de bara å lasta in väskorna i bagaget å hoppas på att man fick en bra plats på bussen..

 

Än så länge funka allt bra… Ja fick dock byta plats eftersom det var några som ville sitta bredvid varandra vilket ja tyckte var helt okej.. Men de skulle bli ett STORT misstag..

 

Efter ett tag märkte ja att de va helt blött bredvid mej.. Först trodde ja att de va personen bredvid som hade lyckats göra nått men sen visade det sej att det kom från acn i taket så de va mindre kul… Så ja kunde typ inte sova alls å datorn vågade ja inte ha på eftersom jag inte ville ha vatten i den.

 

När vi äntligen kom fram till Surat Thani blev det en lång väntan på båten eller rättare sagt den andra bussen som vi inte visste om att vi skulle få åka… Men iaf.. När bussen väl kom så blev den full innan vi han gå på så att vi fick åka nån gammal skruttig sak från sekelskiftet nån gång. Dom hade pringlesburkar i hatthyllorna för att hålla upp taken och acn läckte även på den busen (även om nu inte jag märkte det)

 

När vi efter ca en timme kom fram till Donsak fick vi iaf komma på båten direkt och vi smet in i VIP rummet vilket va riktigt nice…  Båten var helt överfull och det var folk överallt så det var skönt att man hade sin egen sittplats inne med aircon när alla andra trängdes i värmen på utsidan.

 

Slutsligen tog ja en delad minibuss till hotellet i Chaweng dom kostade 150 baht. Resan totalt kostade cirka 1000 baht vilket var betydligt billigare än tåget men tog över 10 timmar längre så vi får la se om ja tar bussen nån mer gång...

 


Kommentarer
Postat av: r.h.k

Kul att ni är framme iaf :)

2011-01-16 @ 14:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se