Lasagne till middag idag

Idag var jag hemma hos Linda som går i klassen under mej. Hon bjud på lasagne. Äter typ aldrig lasagne i vanliga fall och det var säkert nåt år sen jag åt det sist. Men det var faktiskt riktigt gott =) Vi var totalt 5 stycken från skolan så de var riktigt kul då vi inte brukar träffas så jätteofta utanför skolan i vanliga fall.


Skaffat gymkort på Lanta Sport Complex

Idag var jag på gymmet som bara ligger några hundra meter ifrån där jag bor och skaffade gymkort. Kunde inte bestämma mej för om jag skulle skaffa för 3 eller 6 månader men till slut blev det iaf 6 månader vilket kostade 4000 baht. 3 månader hade kostat 2 500 baht men om ja hade velat förlänga det sen hade det blivit betydligt mycket dyrare då dom har en kampanj nu.

Känns i alla fall riktigt bra att ha ett gymkort nu. Så nu ska ja se till att komma igtån med träningen igen. Kanske blir det marathon i Bangkok i december?


Film i skolan idag

Idag fick vi kolla på film i skolan. Vi kollade på en Thailändsk film som heter "สิ่งเล็กเล็กที่เรียกว่ารัก" som på svenska betyder "En liten sak som kallas kärlek" Jag tycker att filmen var bra och det är riktigt kul när man förstår vad dom säger. Filmen finns med engelsk text om det är nån som inte kan Thai som vill se den.


Musiktips

Gomorgon! Tänkte bara tipsa om en bra låt så här på fredagsmorgonen. Det är skivbolaget KamiKaze som står för låten och även om den är drygt ett år gammal så är den fortfarande riktigt bra och det är nog många av er som inte har hört den. Jag tycker att den är lik en annan låt men jag kommer dock inte på vilken. Nån av er som känner igen den?

3.2.1 - My Boo


Pizza på Amantra

Kom till slut iväg till Klong Nin förut efter att ha varit tvungen att vänta ut regnet i några timmar. Nu kom jag precis hem igen men hade i alla fall ett par trevliga timmar på Amantra där jag bland annat träffade en kompis som jobbar och och sen fick jag även i mej en god pizza.

Amantra gör bra pizzor men dom går ändå inte att jämföra med Bajen som gör dom i särklass bästa pizzorna på Lanta. Men nu är ju Bajen stängt under lågsäsong så då ligger nog Amantra på topp i alla fall.


Inregnad

Just nu spöregnar det ute och åskar och blixtrar så ja kommer inte nånstans. Hade egentligen tänkt låna en motorbike och kört ner till Klong Nin å käkat pizza på Amantra men nu ser det mörkt ut. För bara 5 minuter sen så tittade nästan solen fram men nu ser det inte ut som att de kommer bli nån mer sol eller blå himmel idag.


Dålig update!

Vet att jag har varit dålig på att uppdatera senaste veckan så får la be om ursäkt för det. Har haft en hel del att göra och bloggen har helt enkelt kommit i andra hand eller tredje kanske... I alla fall så är jag ju tillbaka på Koh Lanta igen efter en helg på Phuket som jag inte fick skrivit nåt om alls vilket jag lovade. Jag hade iaf en helt okej helg där.

Nu har jag leveltest imorgon och på torsdag så imorgon kommer jag förmodligen lägga all tid på pluggandet. Men på torsdag efter proven ska ja allt se till att få uppdaterat igen.

SYL

Skogsbrand på Koh Lanta

Idag var det skogsbrand uppe vid berget ovanför där jag bor. Skogsbrand är la kanske att ta i men det brann ganska så rejält ett tag. Vet dock inte om det var något planerat som någon hade koll på eller ifall det hade börjat brinna av sej själv. Det var iaf ingen som var där å släckte det vad jag kunde se utan det släcktes av sej själv efter ett antal timmar.


Strömavbrott på Koh Lanta idag!

Idag kommer dom stänga av strömmen på Koh Lanta mellan klockan 08:00 och 16:00 så idag kommer det bli varmt i skolan. Brukar iof tycka att det är för varmt i vanliga fall med acn på men helt avstängt och utan fläkt kan det nog bli för varmt istället...

Uppdaterar er om läget senare när strömmen kommer tillbaka...

SYL

Phuket på fredag

På fredag efter skolan åker jag med tre andra från skolan till Phuket. Ska bli skönt att komma ifrån Lanta några dagar. Känns rean som att jag har varit här för länge. Vi ska bland annat se nya Harry Potterfilmen och sen blir det ju som sagt även en del Party! Blir la förmodligen lite uppdateringar därifrån under helgen!

Kvällsbilder

2 bilder jag tog precis utanför skolan tidigare ikväll. På andra bilden syns skolans nya skylt...Varför plugga Thailändska?

Vad kommer du att använda din thai till? Varför pluggar du thai? Jag har svårt att se hur jag själv skulle kunna ha nytta av det själv. Men eftersom du betalar en hel del är jag säker på att du har en bra anledning.

Svar
Jag vill lära mej thailändska för att jag tycker om att vara i Thailand och är här rätt ofta. Det är ju som du säkert vet rätt många thailändare som inte kan engelska och då blir det väldigt svårt att kommunicera. Mitt mål med att lära mej thai är just att jag ska kunna prata med vem som helst när jag är här utan att behöva tänka på om personen kan engelska eller inte. Dessutom skulle jag senare även vilja arbeta i Thailand och då är det en betydande fördel om man kan prata deras språk.

Jag tycker INTE att utbildningen är speciellt dyr. Visst det finns billigare skolor men dom får man oftast inte CSN på så i slutändan blir det ändå billigare att plugga på LILS. Jag betalade som jag skrev i mitt tidigare inlägg cirka 8000 kr ur egen ficka för att plugga ett helt år. Det tycker inte jag är så mycket pengar.

Lite frågor till dej...
Vem är du? (Du kommenterar alltid anonymt) Hur gammal är du? Har du varit mycket i Thailand? Hade btw
uppskattat om du inte kommenterade anonymt i fortsättningen...

Lanta Learning Center och CSN

Svar på lite frågor!

Vad är skillnaden på Lanta International Language School och Lanta Learning Center? Läser du ett år? 205 750 THB (ca 44 500 kr) + CSN ca 60,000 i lån. 100,000kr är ganska mycket pengar. Tycker du att det är så pass hög nivå och kvalitet på utbildningen att det är värt pengarna? Får man lika mycket CSN i Thailand som i Sverige?


Lanta Learning Center är egentligen två olika ställen. Dels Lanta internationell Language School (LILS) där man kan plugga Thailändska och Lanta distansstudier som ligger vägg i vägg med LILS där du kan plugga på distans i Thailand.

Jag läser ett år på LILS och det kostar som sagt 205 750 THB vilket blir cirka 44 000 SEK. Jag tog bara bidraget från CSN och det är på cirka 36 000 på ett år. Så med andra ord betalade jag endast 8000 SEK för att plugga Thai i ett år. Bidraget är lika högt i Thailand som i Sverige men lånedelen är dock inte samma. Du kan dock ta lån för både flygresan och försäkring om du skulle vilja det. Men jag valde dock att inte ta lån utan bara ta del av bidragsdelen som man så klart inte behöver betala tillbaka. I vilket fall som helst är det värt det...

Ingen alkohol i helgen!

För er som är i Thailand och har missat att det är Buddha day i helgen ville ja bara säga att det inte kommer att säljas nån alkohol. Så är ni partusugna får ni åka och handla eran dricka idag.

Från början hade ja tänkt åka til Phuket denna helgen men den planen blev snabbt ändrad när ja kollade upp var det var för dag... Nu blir det Phuket nästa helg istället.

Min väg till att börja plugga Thailändska

Det började förra sommaren när jag var på semester i Thailand. Jag fick då idén till att plugga Thai i Thailand under en längre tid. Jag kollade runt på en hel del skolor men fastnade till slut för LILS (Lanta International Language School).

 

När jag kom tillbaka från semestern så ansökte jag om studieledigt första dagen jag var tillbaka från jobbet. Eftersom det var mer än 6 månader kvar tills skolan började så visste jag redan att jag skulle få det beviljat då man inte får neka studieledighet om man ansöker minst 6 månader i förväg.

 

Samtidigt betalade jag även in anmälningsavgiften till skolan. Det blev en hel del mail men Paula som är rektor på skolan svarade oftast väldigt snabbt på alla frågorna jag hade.

 

Eftersom jag skulle vara i Thailand i över ett år så var jag tvungen att fixa visum. Skolan hjälpte mej att fixa studentvisum vilket innebär att man kan stanna i Thailand under hela studietiden utan att behöva lämna Thailand. Det är en hel del papper som måste skickas mellan Sverige och Thailand så för att hinna få visumet i tid måste man börja minst 1 månad före avresa vilket jag oxå gjorde.

 

Eftersom jag hade lägenhet i Sverige så ville jag ju inte att den skulle stå tom och att ja skulle behöva betala hyra i onödan så den fick min bror hyra under tiden jag är i Thailand så jag slapp betala hyra även i Sverige.

 

Boendet på Lanta fixade jag hemma i Sverige genom en firma som hjälpte mej. Det rekommenderar jag dock inte att man ska göra. Det är mycket bättre att komma hit och leta på plats. Då kan man få mycket bättre pris och man kan se vad man betalar för innan man bestämmer sej.

 

Det är la i korta drag så det gick till när jag bestämde mej för att börja plugga Thailändska. Om ni har några frågor så är det bara att kommentera så svarar jag så fort jag kan =)


Royal Thai Massage

Nu har jag precis kommit hem från Dreamy Spa där jag var och utnyttjade mitt presentkort som jag fick av skolan för flera månader sen men som jag dock inte hade varit och använt förrän nu.

Jag fick en Royal Thai Massage som för övrigt var riktigt skönt.

Royal Thai Massage Firm massage without use of oils concentrating on the 10 central energy points of the body and ending with a warm herbal compress..
.

Somtam på Krua Kritsana

Idag var jag och åt Somtam på Krua Kritsana som är min favoritrestaurang här på Koh Lanta. Deras somtam är riktigt god och jag brukar specialbeställa den med garlic and pepper chicken och cashewnötter. 70 baht kostar den och man blir riktigt mätt. Rekommenderas starkt


Ett skräpigt Long Beach

Var nere på stranden förut och skulle kolla läget och det var helt öde. Inte en enda människa och precis allt var stängt. Som ni ser på bilderna var det även riktigt skräpigt så även om man hade velat bada där så hade man nog vänt när man kom dit och såg hur skräpigt det var.
I miss you!


Helg!

Nu är det äntligen helg. Har dock inga planer på vad jag ska göra men förmodligen kommer det att bli en lugn helg. Ska dock försöka plugga en hel del och kanske fixa gymkortet...

Nu efter skolan har jag typ sovit i en timme. Var riktigt trött när jag slutade. Nu är jag dock hungrig så ska la snart ut å äta nåt. Blir la säkert på Krua Kritsana om inget annat dyker upp...

SYL

Utsikten från mitt fönster

Detta är det jag ser om jag tittar ut genom mitt fönster. Jag har ett rum som är mot berget vilket innebär att jag har solen in i mitt rum på morgonen. Jag tror att det är bäst för annars hade det blivit bra varmt här inne på eftermiddagen och kvällen. Nu har jag klarat mej med endast fläkt men jag sätter nog på acn en stund sen innan jag ska sova.


Första skoldagen efter ledigheten

Gomorgon! Det har verkligen varit superskönt att vara ledig i några veckor men nu e de skola som gäller igen. Skolan har ju ändrat sina tider så nu börjar jag en halvtimme senare vilket innebär att ja kan sova en halvtimme längre vilket e skönt.

Nu är jag superduper hungrig så ja ska sticka ut och försöka få i mej nåt att äta innan skolan börjar om 50 minuter...

SYL

Mitt nya rum på Koh Lanta

Nu har jag flyttat in i mitt nya rum här på Koh Lanta. Jag hyr ett rum av en lärare på skolan och hon äger huset som ligger vägg i vägg med skolan så nu har jag riktigt nära på morgonen vilket känns riktigt bra. Jag får betala 6000 baht i månaden + el och det känns som ett okej pris i alla fall.

Jag är riktigt nöjd med rummet än så länge men duschen är la inte den bästa som ni kan se på bilderna. Hade varit mycket bättre om badrummet var lite större med separat ducsh så inte hela golvet blir blött när man duschar. Men annars verkar det vara bra. Free wifi och jag kommer även åt skolans wifi om jag skulle vilja det. (Det funkar även vid strömavbrott)


Bangkoks tuffaste taxi?

Har man tur kan man se eller få åka i denna taxin i Bangkok. Jag såg den utanför Siam Paragon för några dagar sen men hade självklart inte kameran med mej just den dagen. Lyckades i alla fall hitta följande videoklipp på youtube som ni kan se nedan. Bilen är en del av Samsungs reklamkampanj för deras nya mobiltelefon Galaxy SII

Någon av er som har sett dena Porche Taxin i Bangkok?


Tillbaka på Koh Lanta!

Jag ville bara säga att jag är tillbaka på Koh Lanta igen. Jag sitter just nu på Lanta international Language school men ska snart gå iväg till Krua Kritsana och äta lite. Ska bli riktigt gott =) Skriver mer när jag checkat in på mitt rum.

SYL

På väg tillbaka till Koh Lanta

Just nu sitter jag på bussen på väg till Krabi. Känns riktigt segt måste jag säga. Speciellt när jag vet vad som väntar mej imorgon. Då ska jag till immigration för att göra min 90 dagars rapportering. Det ska gå fort men eftersom jag kommer till Krabi tidigt på morgonen måste jag vänta 5 timmar innan dom öppnar och det är inte så kul efter en 12 timmmars bussresa. Efter det ska ja försöka få tag i en minibuss tillbaka till Lanta och den tar oxå några timmar.

Hoppas i alla fall att jag lyckas sova på bussen inatt...

SYL

Kvar i Bangkok

Jag kom aldrig iväg hemmåt mot Lanta idag. De va alldeles för mycket folk på bussterminalen och alla biljetter var slut. Så nu blir det att göra ett nytt försök imorgon.

Nu är förövrigt valresultatet i princip klart. Det blev Thaksins lillasyster som vann. Nu återstår det la att se om det blir några oroligheter men just nu är det i alla fall lugnt på Bangkoks gator.

Sista dagen i Bangkok

Gomorgon! Jag har redan hunnit med att gå med Naiyana i typ en timme och ätit frukost som bestod av 4 grillspett och sticky rice som va riktigt gott. Nu ska ja snart dra iväg till California Wow och träna lite gym oxå...

Idag är ju som sagt min sista dag här i Bangkok. Senare ska ja dra mej till bussstationen och försöka få tag i biljett tillbaka till Krabi. Hoppas på att det finns men i värsta fall blir det ju en natt till här i Bangkok så får ja dra hem imorgon istället. Lite jobbigt att missa en till dag i skolan men finns ju inte så mycket att göra. Skriver mer senare om hur det blir i alla fall...

Förövrigt så är det ju val i Thailand idag. Än så länge så har det inte varit några oroligheter och allt har gått lugnt till vad jag har kunnat se i alla fall. Det är i alla fall inte som det var sist då halva Bangkok var upp och ner. Hoppas på att det förblir lugnt även när rösterna är räknade och valresultatet är klart.

SYL

Hard Rock Cafe Bangkok

Ikväll var jag på Hard Rock Cafe med Robert, Naiyana och hennes kompis. Naiyana gick i min klass tidigare. Jag åt i alla fallt en superduper god hamburgare som kostade 600 baht men det var det helt klart värt för det var den godaste hamburgaren jag har ätit någonsin.

Jag blev proppmätt och jag hade inte fått ner en endaste bit till så det var ingen liten burgare man fick. När ja hade ätit färdigt kom dom fram och frågade om jag ville ha mer cola för det ingick tydligen gratis refill. Om man nu kan kalla det gratis när man redan har betalat en hel del.

När vi skulle betala blev det dock en liten överraskning för mej. På priserna i menyn tillkom det 7 % VAT och 10 % service charge så min slutnota blev 800 baht. Tycker fortfarande att det var värt priset så hade köpt även om jag sett det direkt för det stod i menyn om man läste lite nogrannare. Det är ofta så att det tillkommer moms och service charge på finare ställen i Thailand.

Förutom att maten var jättegod och servicen var riktigt bra så spelade det även ett bra liveband där vilket var kul. Ljudvolymen var la dock lite väl hög för att man skulle kunna samtala normalt under tiden bandet spelade men det ser jag personligen inte som nåt problem.

Så i alla fall... Jag rekommenderar starkt ett besök på Hard Rock Cafe om ni har vägarna förbi Bangkok. Det ligger väldigt centralt på Siam Square bara nån minuts gångavstånd från MBK Center.

HICKORY BBQ BACON CHEESEBURGER


Regnet drar in över Bangkok

Som ni ser på bilden så drar även regnet in över Bangkok idag. För bara 10 minuter sen var det soligt och knappt några moln på himlen. Hoppas på att det drar bort lika fort som det kom så man slipper bli blöt sen när man ska ut och äta. Jag hade även tänkt fota lite ikväll och det går ju inte om det regnar.


Scan Deli

Igår var jag med Robert och hans flickvän och käkade på Scan Deli. Eller rättare sagt jag och Robert åt. Hon var inte redo för att testa den svenska maten ännu.

Jag åt i alla fall pannpiff med kokt potatis och gräddsås och till det drack jag ett glas kall mjölk som förövrigt kostade 50 baht. Maten gick på 195 baht vilket jag ändå tycker är ett helt okej. Maten var i vilket fall som helst riktigt god så jag kan rekommendera er att äta där om ni är i Bangkok. Vi träffade även på hela svenska ambasaden när vi var där. Dom hade födelsedagsfest där.

Scan Deli ligger på Soi 18 på Sukhumvit Road nära skytrainstationen Asok. När ni kommer ner från skytrain är det bara fråga nån efter Soi 18 om ni inte hittar själva. Restaurangen ligger en bit in på soien på vänster sida.


Transformers 3

Igår var jag ju som ja sa tidigare på den nya filmen Transformers 3. Jag tänker inte göra nån recension men om ni är intresserade av det så kan ni kolla in Roberts blogg. Han pluggade oxå Thai på Lanta tidigare men nu är han i Bangkok innan han ska dra hem till Sverige igen.

Jag kan i alla fall säga att filmen var riktigt bra så jag rekommenderar er att se den och helst i IMAX om ni har möjlighet till det. Som vanligt var jag inte superimponerad av 3D effekterna men dom var helt okey på denna filmen i alla fall... Biljettpriset var 350 Baht... Alltså billigare än en vanlig biograf i Sverige.Hemma från bion

Nu kom jag precis hem från bion. (Skriver mer om den senare) För nu jag ska precis hoppa in i duschen... Kan iaf säga att det regnar bra mycket även ikväll så får se om ja lyckas ta mej till Skytrainstationen utan att bli allt för blöt sen. Men jag bor ju nära så det är ju inte många meter jag behöver gå i regnet så det går förhoppningsvis bra.

Men som sagt nu ska jag duscha..

SYL

Gomorgon!

Klockan är strax efter 9 här i Thailand nu och jag har nyligen vaknat. Jag har sovit lite halvknas inatt pga av det blixtrade och åskade massa när ja skulle försöka sova. Men lyckades iaf till slut och nu känner jag mej utvilad. Nu är jag dock väldigt hungrig så ja ska snart sticka ner till restaurangen precis nere vid mitt hotell och få i mej lite mat.

Annars så har jag inte så mycket planerat för dagen mer än att jag ska på bio med Robert i eftermiddag. Vi ska se den nya storfilmen Transformers 3 som hade premiär för nån dag sen. Vi ska självklart se den på IMAX 3D. Det sägs att den filmen ska va den bästa 3Dfilmen sen Avatar så får la se om det stämmer eller inte. Jag är ju som ja sagt tidigare inget superfan av just 3Dfilmer. IMAX däremot är bästa bion man kan gå på.

SYL

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se