Min väg till att börja plugga Thailändska

Det började förra sommaren när jag var på semester i Thailand. Jag fick då idén till att plugga Thai i Thailand under en längre tid. Jag kollade runt på en hel del skolor men fastnade till slut för LILS (Lanta International Language School).

 

När jag kom tillbaka från semestern så ansökte jag om studieledigt första dagen jag var tillbaka från jobbet. Eftersom det var mer än 6 månader kvar tills skolan började så visste jag redan att jag skulle få det beviljat då man inte får neka studieledighet om man ansöker minst 6 månader i förväg.

 

Samtidigt betalade jag även in anmälningsavgiften till skolan. Det blev en hel del mail men Paula som är rektor på skolan svarade oftast väldigt snabbt på alla frågorna jag hade.

 

Eftersom jag skulle vara i Thailand i över ett år så var jag tvungen att fixa visum. Skolan hjälpte mej att fixa studentvisum vilket innebär att man kan stanna i Thailand under hela studietiden utan att behöva lämna Thailand. Det är en hel del papper som måste skickas mellan Sverige och Thailand så för att hinna få visumet i tid måste man börja minst 1 månad före avresa vilket jag oxå gjorde.

 

Eftersom jag hade lägenhet i Sverige så ville jag ju inte att den skulle stå tom och att ja skulle behöva betala hyra i onödan så den fick min bror hyra under tiden jag är i Thailand så jag slapp betala hyra även i Sverige.

 

Boendet på Lanta fixade jag hemma i Sverige genom en firma som hjälpte mej. Det rekommenderar jag dock inte att man ska göra. Det är mycket bättre att komma hit och leta på plats. Då kan man få mycket bättre pris och man kan se vad man betalar för innan man bestämmer sej.

 

Det är la i korta drag så det gick till när jag bestämde mej för att börja plugga Thailändska. Om ni har några frågor så är det bara att kommentera så svarar jag så fort jag kan =)


Kommentarer
Postat av: Anonym

Vad kostar det? Måste man finansiera det själv eller kan man få CSN? Hur mycket utgifter måste man räkna med per månad? Vad är dit mål med att läsa Thai?

2011-07-13 @ 12:48:12
Postat av: Mats

Lite korta svar

Ja det går att få CSN, inkl resa och försäkring om du vill. Info på LILS hemsida

Det går att klara sig på CSN men det är dyrare än man tror med boende och mobbe och nöjen så det är bra om man har lite extra pengar

Har du något o tillägga Jimmie? :)

2011-07-13 @ 19:20:31
URL: http://blogg.enmarks.se
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Finns la inte så mycket att tillägga till Mats svar.Men utgifterna är ju mycket individuella men det som kostar mest förutom boende mat och moppe är ju om du festar mycket.

2011-07-13 @ 19:35:49
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Siri

Ditt mål med att lära dig thailändska, Jimmie? Det är ju så individuellt och jag tycker att det är jätteroligt att höra hur andra resonerat kring detta innan de börjat med kursen. Vi har ju tex mig, som har ett helt modersmål jag vill återerövra... och Dängen, som ville fördriva tiden och impulsivt ansökte dagarna innan kursstart.

2011-07-13 @ 21:56:06
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Jinni - www.smalochsnygg.se

Kul att få veta varför du valde att göra detta! Jag skulle gärna lära mig fler språk med!

Kram Jinni

2011-07-14 @ 04:09:12
URL: http://www.smalochsnygg.se
Postat av: Loosern

Hej! Vad kul att läsa om hur du bestämde dig för att åka till Thailand. Jag har en fråga om studentvisumet: Får du lov att lämna landet under ditt år med studentvisum eller nollas det då?

Jag tänker att om man har skollov kanske man vill dra över till Kambodja en sväng eller så.. går det? :) Tack för svar. Ha det bra!

2011-07-14 @ 20:16:31
URL: http://anotherlooser.blogg.se/
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Loosern

Det beror på ifall du har sökt ett single entry eller miltiple entry visum. Jag har ett single entry så om jag lämnar Thailand måste jag söka nytt visum igen. Det kan dock gå att köpa ett re-entry permit men är inte säker på om det funkar med ed visa.

2011-07-15 @ 12:42:59
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Loosern

Tack för svaret!! Jag tycker det verkar lite tråkigt att vara i Thailand så länge utan att kunna lämna..? Man vill ju gärna se grannländerna..

2011-07-15 @ 13:52:24
Postat av: Anonym

Du svara inte på vad ditt syfte med att läsa thai är?

2011-07-15 @ 21:30:46
Postat av: Thailand

Men vad kostade kursen? Fick du automatiskt studievisum eller var det svårt att få det beviljat?

Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Kursen kostade 205 750 Baht! Det var en hel del papper som man va tvungen att skicka fram å tillbaka till skolan. Men skolan hjälpte till med allt så de va inte så svårt även om det tog tid. typ 1 månad totalt.

2011-07-17 @ 16:52:57
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: David..

Hej... Kul att läsa detta.. Jag är mycke intresserad av att åka och studera... Hur har det gått för dig? Lärt dig allt? Hur mycket betalar du för boendet nu? Hur ser det ut? Om man tar ett års studie tror du inte man tröttnar på att vara på samma ställe hela tiden? Man kanske ska se me dom om man kan göra första 13 veckor på lanta sen Phuket å sen avsluta någon annan stans tror du det finns möjlighet för detta eller måste man fixa det själv med 3 olika skolor? Tacksam för svar

2012-04-10 @ 01:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se