Sista dagen i Bangkok

Gomorgon! Jag har redan hunnit med att gå med Naiyana i typ en timme och ätit frukost som bestod av 4 grillspett och sticky rice som va riktigt gott. Nu ska ja snart dra iväg till California Wow och träna lite gym oxå...

Idag är ju som sagt min sista dag här i Bangkok. Senare ska ja dra mej till bussstationen och försöka få tag i biljett tillbaka till Krabi. Hoppas på att det finns men i värsta fall blir det ju en natt till här i Bangkok så får ja dra hem imorgon istället. Lite jobbigt att missa en till dag i skolan men finns ju inte så mycket att göra. Skriver mer senare om hur det blir i alla fall...

Förövrigt så är det ju val i Thailand idag. Än så länge så har det inte varit några oroligheter och allt har gått lugnt till vad jag har kunnat se i alla fall. Det är i alla fall inte som det var sist då halva Bangkok var upp och ner. Hoppas på att det förblir lugnt även när rösterna är räknade och valresultatet är klart.

SYL

Kommentarer
Postat av: Dixi Wonderland

Svar angående din kommentar på Fokis blogg:Jag tycker det är pinsamt hur du kan sitta och skriva emot mig när du är 26 år gammal och borde vara mer allmänbildad än så, speciellt när du är i Thailand.Det finns ingen som helst jävla skillnad på en apa som blir drogad för att fota med turister än en apa som fångas från de vilda för att leva i fångenskap resten av livet. Det fattar du väl själv att vilda djur ska leva i de fria? Man kan aldrig ge ett vilt djur de den behöver! Människor behandlar apor som människor på samma sätt som vissa hundägare behandlar sina hundar som människor. Apor är apor och ska leva i sina flockar i naturen! Hundar är hundar men klarar sig inte i de vilda, dom behöver oss människor för att kunna ta hand om dom då deras instinkter har blivit förtrycka sen flera tusen år tillbaka.Sen vad jag vet så har väl inte Foki någon utbildning när de kommer till djur? Hon kan inte veta om apan mår bra eller inte! Bara för att den får mat och vatten betyder inte att den mår bra psykiskt. Du skulle inte heller må speciellt bra om någon sköt ihjäl din mamma framför dig och sedan satte ett koppel runt din hals och höll dig i fångenskap resten av ditt liv medans din pappa + släktingar kanske var kvar i de vilda?Och skriv inte nu "Men du vet inte om mamman blev ihjälskjuten blabla" För hur skulle de få tag på apan isåfall? Vilda apor går inte fram till människor och ända sättet att få tag på ungarna är att döda föräldrarna eller söva djuret och ta de. Sen är det jätte svårt att avla vilda djur i fångenskap, det är därför alla djurparker runt om i världen blir så glada när de lyckas få en ny unge.

2011-07-03 @ 11:30:59
URL: http://dixiwonderland.com/
Postat av: Anonym

Hur mycket pengar behöver man för ca 6 månader i Thailand?

2011-07-03 @ 14:27:30
Postat av: Siri

Yooo, anonym. Nu vet jag inte om detsamma gäller för Jimmie, men själv hade jag en skön tillvaro i Thailand för ungefär 10 000 kr/månad. Det räckte gott och väl till mat, boende, månadshyra av moppe, (inrikes)flyg och shopping. Vill man vända på slantarna går det givetvis att klara sig på en mindre summa. Det beror så klart på vad man företar sig och vilken levnadsstandard man eftersöker.

2011-07-03 @ 19:09:58
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

10 000 kr / mpnaden.. Gjorde du slut på så mycket?Mellan 20 000 - 30:000 baht kan du absolut klara dej på. Men som sagt det beror precis på vad du vill göra. Ska du stanna på samma ställe eller resa runt. Samma ställe innebär betydligt billigare boende tex.Så utan att veta hur gammal du är och va du har för planer med din resa är det omöjligt att svara på hur mycket pengar du behöver.

2011-07-03 @ 19:41:54
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Siri

Haha, tyvärr gjorde jag ju det... och utöver den summan tillkom Thailand t/r samt skolkostnaden.Jag tror att de många (oplanerade) inrikesresorna med flyg samt min visa run gjorde att kostnaden drog iväg en del. För att inte nämna den minst sagt impulsiva trippen till Bali... men jag hade ingen budget att följa vilket kanske vore att rekommendera inför framtida resor. BUDGET, KIDS, HAVE A BUDGET.

2011-07-03 @ 20:04:24
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Mina Bangkokresor gör ju så att det går en hel del pengar oxå men så länge jag håller mej på Lanta e de typ säkert ett snitt på 200-300 baht dag :PHade ju varit kul å räkna ut hur mycket man gjort av med totalt sen å sen räknat ut det per dag...Eller det r kanske precis det man inte vill veta :P

2011-07-03 @ 20:14:15
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Siri

Sant, men 200-300 känns ändå trist... Tänk på alla fruktshake:ar och efterrätter du går miste om!

2011-07-03 @ 20:20:13
URL: http://nerdsection.blogspot.com
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Tycker ju inte om sånt! Men hamburgaren på Hard Rock Cafe för 800 bahtva iaf riktigt god =)

2011-07-03 @ 20:21:53
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: Hans

200-300? hmm som siri säger, verkar rätt trist.. själ snittar jag mellan 3000-4000baht om dagen.. ett helrör varje dag på slim o sen lite efter fest på de.. brukar själv stanna 5-6 månader..

2011-07-03 @ 21:06:30
Postat av: stefan bankan

Som hans skriver så krävs det lite mer flis än 300 baht om dan om man ska röja lite. Men det är klart. All röjrer ju inte. Går man till Route och betalar 200 baht i intrång så får man ju nästan två drinkar på de. Kan man ju sippa på resten av kvällen...På den tiden jag/vi hängde på R66/Slim have vi ju våra stambord. På Slim kostade ju stora flaskan 10000 baht. med lite dricks och groggvirke drog det lätt iväg. Men så hade vi kul också. Bra service hela natten.....Tyvärr är det ju lite mer trashigt folk där numera och alldeles för mycket snikfaranger.

2011-07-03 @ 21:31:09
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

200-300 baht om dagen gäller ju som sagt inte bangkok.På Lanta finns det ju inte så mycket att göra och det går ju inte att gå ut å dricka varje dag när man har skolan..Sen har ja ju inte räknat med hyra av moppe i den kostnaden och inte heller shopping. Utan bara det de kostar för att leva.Shopping party är ju väldigt invinduellt så det är ju omöjligt att svara på vad nån annan kommer att göra av med.Inträde på Route? Har aldrig betalat intträde när ja gått dit. Och inte på nån annan klubb på RCA heller för den delen.

2011-07-04 @ 02:17:30
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: stefan bankan

På helgerna kostar det 200 baht i intrång för faranger på Route om de inte tagit bort det nyligen. Ägaren (mycket trevlig för övrigt)var less på alla snikna faranger för några år sen som inte handlade nått, bara stod och hängde. Nu har jag ju aldrig betalt inträde där. Men det kan ju ändrats sen jag var där sist.

2011-07-04 @ 18:59:42
Postat av: Jimmie (My life in Thailand)

Jag har i alla fall aldrig betalat nåt i inträde. Dock har jag ju alltid varit med en thaikompis eller i sällskap på kanske 5 pers.. Kanske är skillnad om man åker dit ensam?

2011-07-05 @ 06:43:03
URL: http://jimmieboy.blogg.se/
Postat av: elina

fin blogg:)

2011-07-05 @ 07:48:14
URL: http://elinabernberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se