Strandsatt på Koh Lanta!

Just nu kan ja inte ta mej härifrån då inga båtar går... De börjar även bli tomt på hyllorna på 7 Eleven... HUr ska jag klara mej nu? Hoppas att det är fritt fram till nästa fredag i alla fall då ja åker till Bangkok..

Har inte så mycket mer att säga just nu...

SYL

Stormvarning

Just nu är det stormvarning här. Kan förstå varför för det blåser och regna så man helst vill låsa in sej och vänta till solen tittar fram igen. Men jag var mer eller mindre tvungen att ta mej ut förut så ja bytte om till badkläder å körde ner till Seven för att handla lite att äta. Blev lite chips och cola oxå så ja hade lite när ja skulle kolla film.

Det har varit kasst väder här i flera veckor nu och under dom senaste dagarna har det regnat konstant. Jag har inte sett solen eller blå himmel på över en vecka. Under tiden jag har varit här på Lanta har det varit 2 kanske max 3 veckor med riktigt bra högsässongsväder men nu känns det mer som lågsäsong. Får hoppas på att det vänder snart igen och att jdet blir några veckor till med bra väder innan regnsäsongen kommer på riktigt.

Skolarbete

Sitter just nu å tränar på att läsa och förstå följande text. Först fick vi samma text på en ljudfil med tillhörande frågor som vi skulle svara på. Så nu sitter ja å kontrollläser så ja har fattat allt rätt. Den handlar iaf om staden Sabai Sabai...

Nån mer som förstår vad det står?

Immigration i Bangkok

För er som ska förlänga era visum i Bangkok kommer att få göra det på nya kontoret nära gamla flygplatsen. Det är en jättebyggnad och jag fattar inte varför dom inte utnyttjat utrymmet bättre.

Nån som har en bra idé på vad man kan hitta på här?

Government Center Building B, Chaeng Wattana Road Soi 7

Thailändsk Bankkort!

Igår tog jag motorbiken å körde in till Saladan för att fixa Thailändsk Bankkort. Eftersom det inte finns så många Banker på lanta (3 om ja räknat rätt) så valde jag SCB (Siam Commercial Bank)

När ja kom in på banken fick jag en snäll bankman som hjälpte mej direkt. Han frågade om jag hade en adress och hur länge jag hade tänkt stanna. Sen fick jag fylla i några papper, signera typ 10 papper och betala 300 baht innan jag fick mitt nya mastercard =)

För att skaffa Thailändskt bankkort behöver du oftast Non Immigrant Visa och en fast adress.


Magiskt ljus

Igår var solnedgången helt magisk.. Har aldrig sett sånt otroligt ljus tidigare. Vet inte riktigt om bilden motsvarar verkligheten men hela området blev helt förändrat. Hade gärna suttit nere på stranden och tagit massa kort med systemkameran men det blev bara lite kort med kompaktkameran direkt utanför huset. Bara några minuter efter att detta kortet var taget så var allt normalt igen och strax efter det var det mörkt...


Ny moppehjälm!

När jag var på Marlin Rock Pub i onsdags fick dom upp mej på scenen. Där fick ja dansa runt lite och mina danssteg gjorde att ja fick en ny "fin" vit moppehjälm.

Den sitter mycket bättre än den gamla jag hade så det är ju nice... Fick dessutom skaka hand med sångaren i Bandet Lao Lom som spelade där som förövrigt var riktigt bra.


Internetproblem!

Jg har haft problem med min internetanslutning dom senaste dagarna så det är därför jag inte har kunnat uppdatera bloggen. Nu verkar det dock fungera som det ska igen så får hoppas på att det fortsätter så..

Kolla in lite senare idag (men för er i Sverige blir det la innan ni har vaknat) så ska ja ha hunnit uppdatera lite mer.

SYL...

Tillbaka på Lanta

I söndags kväll så kom jag tillbaka hit till Lanta och det var verkligen en väldigt stor kontrast om man jämför med Bangkok. Det kändes i princip som att nån hade dumpat mej mitt inne i skogen tusen mil från närmaste bebyggelse och att ja aldrig skulle hitta ut igen.

Jag har varit här i snart 3 dagar nu men längtar redan tillbaka till Bangkok men de gjorde ja ju typ redan när ja kom ur flygplanet på Krabis flygplats. Men det är som tur är inte så långt kvar tills vi har lov och då rymmer jag härifrån så fort ja bara kan. 23 dagar kvar =)

Lanta kan vara en jättebra plats att plugga på men utöver det finns det nästan ingenting att göra vilket kan bli väldigt långtråkigt då man gör nästan samma sak varje dag.

Ikväll ska ja iaf dra till Marlin Rock Pub som är Lantas största och ända (nattklubb) och där brukar jag kunna ha riktigt kul. Ikväll spelar bandet Lao Lom som förövrigt verkar vara riktigt bra.

Nu börjar snart min sista lektion för dagen så detta får bli allt för nu!

SYL

IMAX i Bangkok

Nu i helgen var jag på bio i Salongen IMAX på Paragon Cineplex. Det var verkligen den häftigaste bion som jag varit på så kommer garanterat se mer filmer där så fort jag har möjlighet.

Duken är ca 30 gånger 15 meter som kan jämföras med Göteborgs största som är 18 gånger 8 meter. Jag kan verkligen rekommendera ett besök om ni är i Bangkok. Bion ligger i shoppingcentret Siam Paragon nära MBK Center.

Jag såg filmen I Am Number four som förövrigt var riktigt bra så den kan jag oxå rekommendera er att se. Den borde ha premiär i Sverige inom kort. Ett besök på IMAX kostar från 250 baht (50 kronor)

Fick inte tagit nån bild inne i salongen då duken var för stor för att få plats


Avspärrningar pga kungen?

När vi skulle gå över på skywalken till MBK så stoppade polisen oss och nere på vägen stoppade dom alla bilarna. Första tanken var att nu e de nån bomb eller liknande men efter ett litet tag kom det en karavan av polisbilar och lite lyxigare personbilar så det måste ha varit någon mycket viktig person. Kungen? Han tyvärr inte få upp kameran i tid då allt gick så fort men fick tagit en bild precis när dom släppte avspärrningarna igen.

Så här tomt med bilar brukar det inte vara utanför MBK

Korean music wave in Bangkok var superbra

Nu är konserten tyvärr över =( Men det har varit en jättekul kväll. Dock va det nära att vi missade hela konserten då våran taxichaför inte visste vart stadiumet log nånstans. Men det löste sej och vi fick ut våra biljetter även fast vi kom försent. Men antar att det är "Thaitime" som gäller även där.

När vi skulle gå in på arenan så blev jag till min stora besvikelse av med min kamera då man tydligen inte fick ha med sej det in.. Hade jag dock lagt den i bakfickan hade dom säkert inte ens märkt den så de får ja testa nästa gång. Nu fick den istället tillbringa tiden på en effektförvaring. Fick i alla fall tagit lite kort med min mobilkamera även om den nu inte är världens bästa i mörker.. Har tyvärr inte lyckats föra över dom till datorn så dom lägger jag in senare.

I vilket fall som helst var konserten en av dom bättre jag har varit på för att inte säga bästa... Jag var no en av få vita där inne vilket var lite kul. Konserten varade i lite drygt 4 timmar så det känns i fötterna nu. Men det är det värt utan problem.

När vi skulle hem fick vi dock lite problem. Det var inte bara vi som tänkte ta taxi från arenan. Vi fick slåss med drygt 30 000 till så det tog säkert över en timma innan vi fick en bil. Då hade vi gått flera kilometer. Taxiresan blev oxå ett litet äventyr, chafören var väldigt aggressiv med växelspaken så bilen typ hoppade till varje gång han växlade. Vi kom i alla fall tillbaka till hotellet med livet i behåll och resan blev trots allt trubbel både billigare och kortare än ditvägen.

Nu hoppas jag bara på att jag ska få se nån liknande konsert igen...

Rajamangala National Stadium

Massa folk som köar för att komma in på arenan.


Min fina biljett.


Diamond City Hotel i Bangkok

Nu har vi checkat in på detta hotellet som ligger cirka 10 minuters gångväg från MBK och övriga shoppingcenter runt Siam. Tycker att hotellet verkar vara riktigt bra.  Rummet hade inte den äckliga heltäckningsmattan som man kunde se på alla bilder och som andra hade kommenterat så det var en positiv överraskning när vi kom in på rummet. 

Vi har en STOR skön dubbelsäng så ja kommer förhoppningsvis kunna sova gott... Får se imorgon hur frukosten är och om man behöver ut å fylla på direkt efteråt...
Krabi till Bangkok med Air Asia

Vi började med att ta en minibuss från Lanta till Krabis flygplats. Den kostade 300 baht p/p. Första timmen var riktigt seg då vi var tvungna å vänta på färgan. Andra färgan gick dock fortare eftersom det var en ambulans som körde på som hade brottom iväg. Det var dock ett litet barn som skrek halva vägen vilket var riktigt jobbigt.. Har la egentligen inget emot barn som skriker lite men när man vill sova så är det väldigt störande.

Sen blev det ett antal timmars väntande på Krabis tråkiga flygplats.. Det finns verkligen inget att göra eller titta på där. Så ja räknade minuterna till planet skulle gå.. När vi väl var i luften så gick det iaf fort. Jag hade dessutom 3 säten helt för mej själv så ja kunde göra det riktigt bekvämt. Biljetten kostade närmare 3000 baht med en incheckad väska.

Från flygplatsen blev det Airport link in till City vilket ja tycket fungerar hur bra som helst. 45 baht å cirka 25 minuters resa är riktigt nice. Sista biten fram till hotellet blev det tuktuk för 60 baht...

Dagens sötis! =)

Denna söta lilla kattunge satt utanför våran bungalow när jag vaknade i morse. Den följde varje steg jag tog när ja städade undan efter gårdagens fest. Nu verkar den ha bosatt sej här för dej har varit utanför oss hela dagen. Får se om den e kvar imorgon.  Tycker ni inte att den är söt?
Första månaden avklarad

Nu har ja gjort klart första leveltestet som innebar att skriva alla bokstäverna. Vokalerna hade jag inte problem med så där får jag förhoppningsvis alla rätt. Konsunanterna var dock svårare så med lite tur får jag över 60 %

Sen skulle vi översätta massa ord på thai till kareokeskrift (vanliga bokstäver) Det var ganska så svårt men får även där förhoppningsvis över 60 %

Sista momentet var en intervju där vi fick svara på frågor på thai som typ Kun chue arai? (Vad heter du) osv. Det tyckte jag gick bra så där får ja nog en högre procent.

Vi får tyvärr inte veta resultatet förrän på måndag men vi fick ett presentkort på en Thaimassage på Dreamy Spa för att vi hade klarat första månaden. Så det ska bli riktigt nice...Första el och vattenräkningen

Som ner ser har vi fått våran första el och vattenräkning som var på nästan 1000 baht (200 kr)


Massa plugg!

Idag är det plugg till 100% som gäller då jag har leveltest imorgon. Just nu känns det ändå rätt okej men det är alla bokstäverna som jag är mest orolig för så det är det jag tänker lägga ner tid på resten av dagen.


RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se