UD avråder från resor till Bangkok

Med anledning av situationen som råder i Bangkok och 26 provinser som följd av översvämningarna som drabbat landet, avråder Utrikesdepartementet tillsvidare från icke nödvändiga resor till Bangkok och till nedan nämnda provinser i Thailand. Avrådan gäller inte transit på Suvarnabhumi flygplats för vidare resa till andra destinationer i Thailand eller för internationella resmål.

Provinserna som omfattas är
Norra Thailand: Nakhom Sawan, Phichit, Phitsanulok, Sukhothai and Uthai Thani. Nordöstra Thailand: Khon Kaen, Ubon Ratchathani, Srisaket, Surin, Roi-et, Mahasarakham and Kalasin. Centrala Thailand: Ayutthaya, Saraburi, Suphan Buri, Ang Thong, Chai Nat, Lopburi, Nakhom Pathom, Nonthaburi, Samut Sakhon, Pathum Thani and Singburi. Östra Thailand: Chacheongsao, Nakhon Nayok and Prachinburi.

Phuket
Som jag även skrev igår så påverkas inte Phuket av översvämningarna...

Inga översvämningar på Phuket

Jag vill med detta inlägget bara säga att alla ni som är på väg till Thailand och är orliga hur det ser ut på Phuket att ni kan sluta oroa er. Här på Phuket märker vi inte av övsersvämningarna i övriga thailand.

Det är dock brist på en del varor som ris, mjölk, bröd etc. Jag såg dock bara för nån timma sen att 7 Eleven hade fulla hyllor igen så det verkar som att iaf dom har fått leveranser. Phuket har egen vattenfabrik så vatten kommer det aldrig bli ont av.

Vanliga charterturister som kommer till Phuket kommer förmodligen inte märka av nåt alls...

Info om läget i Bangkok
För er som planerar att åka till Bangkok rekommenderar jag att kolla upp läget innan. Som det ser ut nu är det stora risker för översvämningar även i centrala Bangkok så jag skulle inte åkt dit dom närmaste dagarna utan avaktakt och sett vad som händer den närmaste tiden.

Suvarnabhumi finns det dock inga risker för så det går att byta plan där utan problem. Gamla flygplatsen Don Mueang är stängd sedan tidigare

Dax att ladda för Halloween

Även om inte Thailand officiellt firar Halloween så är det ändå en hel del Halloweenfester runt om i landet. I phuket och främst då PAtong så vet jag om ett par stycket. Famous Club som ligger på andra våningen på shoppingcentret Jungceylon är dom som gjort mest reklam och dom gör halloweentema hela helgen. Även Hollywood på Bangla Road sägs ha halloweentema i helgen.

Så klä ut er till nåt skrämmande å ha en riktigt trevlig helg. Jag vet dock inte om jag ska klä ut mej till nåt ännu och vad jag i sånna fall ska klä ut mej till men ja ska kolla läget imorgon å se vad jag kan hitta på för nåt.


Don Mueangflygplatsen i Bangkok avstängd

Nu har Bangkoks gamla internationella flygplats stängst för trafik pga vattnet. Det går varken komma till eller från flygplatsen då alla vägar är översvämmade.

Alla flyg som skulle gått till och från flygplatsen har ställts in men vissa av NOK Airs flygningar ska enligt uppgifter flyttas till den nya flygplatsen istället. OM ni planerar att flyga till den gamla flygplatsen inom dom närmaste veckorna bör ni kolla upp vad som gäller.

Flygplatsen kommer med all säkerhet vara avstängd i minst en vecka.

Foto: Bangkok Post

Danze Fantasy

Igår var jag och fotade lokalen där Joe Labero ska hålla sin show. Planerad start är den 1 december vilket är om en liten dryg månad. Ska som sagt bli intressant att se om dom hinner bli klara i tid. Vad tror ni? Det verkar ju för övrigt som att dom flesta sitter ner och latar sej men dom kanske hade rast just när ja va där och fotade.
Joe Labero kommer till Thailand


Den 1 december kommer Joe Labero starta en show på Bangla Road i Patong. Showen kommer att vara i Danze Fantazy Productions lokal som inte är färdigbyggd ännu. När den är klar ska den kunna ta in 650 gäster. Om man ser hur den ser ut just nu så är det tveksamt om dom hinner hinna klart i tid men det verkar som att dom mer eller mindre bygger dygnet runt så dom kanske hinner klart ändå.

Showen kommer att vara 5 dagar i veckan från onsdag till söndag och det kommer vara 2 shower varje kväll. En klockan 19:30 och en 21:30. Showen ska vara cirka 80 minuter lång. Jag har ingen information hur mycket biljetterna kommer att kosta ännu men ja informerar er så fort jag vet.

Efter en dag på motorbiken

Efter en dag på på motorbiken och på stranden såg jag ut så här på ryggen... Det kan med andra ord vara farligt att köra motorbike när det är soligt utan att smörja sej... Så det är inte bara trafiken man måste hålla koll på. Man måste hålla koll på solen med ;)


Laem Sing Beach

Idag har det varit strålande sol hela dagen frånsett några enstaka stackmoln som kom in lite då och då.. Idag började jag med att åka till Bang Tao för att träffa en kompis från Lanta som jobbar där i några dagar. På vägen hem svängde ja in till Laem sing beach för att kola läget å då träffade jag 3 andra ja träffade i Patong förra veckan så jag blev kvar på Laem sing hela dagen.

Det var riktigt höga vågar idag så en gång när jag och Meow som en av tjejerna heter var en bit ut så skrek hon typ till "kolla" och innan jag han reagera så åkte vi med vågen nästan hela vägen in till stranden. Jag tyckte det var rätt kul men Meow blev dock lite rädd eftersom hon inte kan simma vilket förövrigt väldigt få thailändare kan.


Rak talon on the beach

Jag var på bio förut och såg den Thailändska filmen Rak talon on the beach eller Kärlekssommar på stranden som det betyder på svenska. Jag tyckte i alla fall att filmen var riktigt bra och för er som är i Thailand och vill se den så är den textad på engelska så ni behöver inte sitta som frågetecken i biosalongen.


Lite sent men.....

Grattis Mamma!!!

Vad är detta för bilskylt?

Har sett dessa svarta skyltar på ett flertalet bilar i Thailand.. Oftast är det lite finare bilar dom sitter på. Är det thailändska skyltar eller är det möjligen skyltar från ett annat land? Vilket land i sånna fall?

Ifall nån vet får ni gärna kommentera!köpt fläkt till lägenheten

Nu har jag varit borta på Jungcelon och köpt en fläkt på Power Buy. Ja fick betala 599 baht vilket jag tycker är ett bra pris och dom pengarna kommer jag garanterat redan ha sparat in när denna månaden eftersom jag slipper använda acn.

Jag tycker inte att de brukar inte ha acn på så speciellt kallt. Oftast 26 grader och ibland blir även de för kallt men så fort jag stänger av den blir det för varmt istället och då är det riktigt skönt att ha en fläkt som kan stå på hela tiden istället som i princip inte drar nån el heller.


Kartongen till fläkten var riktigt stor och först trodde jag inte att jag skulle få med mej den hem på motorbiken. Men det gick bra och jag kunda köra ut ur det trånga garaget och hem utan problem.Senaste dagarna

Dom senaste dagarna har ja inte gjort så mycket. Mest varit hemma i rummet å kollat på film å latat mej då vädret inte har varit det bästa. Det är dock inga översvämmningar längre i Patong men det är en del problem i övriga delar av Phuket.

Har även haft en dekl problem med min internetanslutning men 3BB var här igår och fixade så nu hoppas jag att det ska fungera. Annars har det inte hänt så mycket

Yeah Yeah SYL...

Översvämningar på Phuket

Det är just nu stora översvämmningar i bland annat Patong. På gatan där jag bor är det dock ingen fara men på bland annat Rat U-Thit 200 Pi Road är vägen avstängd under 4 KM. 7 brandbilar blokerar vägen och dom kör folk i små båtar fram och tillbaka.

Det är även stora problem på Phang Muang Sai Kor Road mellan Jungcelon och Patong Hospital. Thaweewong Road (Beach Road) är avstängd på en 2 km lång sträcka från La Flora Patong Resort till Loma Park.

Det är som sagt stora problem i trafiken just nu och myndigheterna avråder från att ge sej ut i trafiken om man inte absolut måste. Jag ska dock försöka gå ut en stund sen och kolla läget och försöka ta lite kort. Men motorbiken lämnar jag hemma.


Foto: Phukette Gazette

Agerat servicetekniker

Idag tog jag initiativet och rengjorde filterna i airconditionen i mitt rum. Jag tror inte att dom har rengjort dom nån gång då dom var helt svarta och försökte man blåsa igenom dom så kom det knappt igenom nån luft alls. Nu är dom dock som nya igen. Ja kanske ska prata med ägarena å höra om jag kan få det som jobb och tjäna lite extra pengar eller iaf få lite rabatt på min hyra. Va tycker ni?


Karon Beach

Imorse tog jag motorbiken och körde till Karon Beach för att kolla läget lite. Var inte så mycket folk som det var sist jag var där i januari men det är ju fortfarande lågsäsong så det är ju inte så konstigt att det nästan var tomt på stranden.

Det var även ganska så stora vågor så det var röd flagg men det var ändå några stycken som badade.Min nya lägenhet på Phuket.

Nu har jag flyttat in i min nya lägenhet på Phuket som ligger i utkanten av Patong Beach. Än så länge är jag riktigt nöjd med den och jag tror att jag kommer att trivas här. Jag får betala 7 700 baht i månaden plus el och det ingår gratis wifi och städning en gång i veckan.

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se