90 Dagarsrapporteringen

Jkockan åtta i morse tog jag en minibuss till bussstationen i Krabi och därifrån tog jag en mctaxi till Immigrationkontoret som btw har flyttat ut i skogen. Jag hade dock med mej en lapp på Thai med vägbeskrivning så det var inga problem att hitta dit. Väl på immigration tog det max 5 minuter innan jag var på väg tillbaka till busstationen igen. Där hade jag riktigt tur då jag bara behövde vänta 10 minuter på minibussen tillbaka till Lanta. Jag var tillbaka på lanta cirka 13:30 så allt som allt tog det cirka 5.5 timmar vilket är riktigt bra. 

Minibussen kostade 120 baht X 2 och mctaxin kostade 200 baht go and back så totalt betalade jag 440 baht. Nu behöver jag inte besöka immigration igen förrän 27 december.


Flodbåten i Bangkok

I januari tipsade jag om flodbåten i Bangkok och jag vill bara uppdatera er om det igen. Vill även passa på att läga ut en liten video jag filmade förra helgen. Förra inlägget jag skrev kan ni hitta HÄR!


Immigration på torsdag

På torsdag ska jag åka till Immigration i Krabi för att göra min 90 dagarsrapportering där jag säger vart jag bor. Kommer ta en mini buss på morgonen så förhoppningsvis tar det inte så lång tid. Funderade på att hyra en moppe och köra dit själv först men vädret känns allt för osäkert för att det ska kännas aktuellt att göra det nu.

Linkin Park- Waiting for the end

Här har ni ett till videoklipp från konserten i fredags.


Regnig konsert i Bangkok

Det blev ju som sagt en gasnka så regnig konsert i fredags. Så här såg det ut ett tag innan regnmolnen hade dragit över oss.. I vilket fall som helst så var det värt att bli blöt. Linkin Park var riktigt bra =)


Linkin Park - Crawling

Här har ni ett videoklipp från konserten i fredags.. Lägger in mer imorgon!


Oväder på väg

Igår kväll kom det ett par rejäla regnskurar och det ser ut som att det kan göra det ikväll med.

Bilden är tagen från mitt hotellfönster

Dålig internetanslutning!

Jag har inget gratis wifi på detta hotellet och dom vill ha 1000 baht per dag vilket jag inte tycker att det är värt så därav blir det inte så mycket uppdateringar från mej förän jag kommer tillbaka till Lanta imorgon. Just nu kör jag med mobila bredbanden som inte funkar så bra eftersom jag bor så högt nu.

Så håll till godo så började jag uppdatera med videoklipp från Linkin Parkkonserten imorgon! =)

Idag åker jag till Bangkok

Idag tar jag som sagt flyget upp till Bangkok. MInibussen som ska ta mej till flygplatsen kommer om några timmar och innan dess ska ja hinna äta, dusha å packa färdigt men ja har typ packat klart så de kommer vara lugnt. Åker bara med handbagage denna gången men man får plats med rätt mycket ändå eftersom Air Asia tillåter 7 kg plus en datorväska...

Yeah Yeah... SYL

Fixat transfer till flygplatsen

Nu har jag precis fixat transfer till flygplatsen. Fick nästan åka ända in till Saladan för att köpa biljett då nästan alla resebyråer är stängda nu under lågsäsong. Först var jag inne på ett ställe som ville ha 300 vilket jag tyckte var aldeles för mycket då det egentligen ska kosta 200. Sen hittade jg dock ett ställe som gick med på 250 baht och eftersom det spöregnade orkade ja inte åka vidare för att leta efter nåt billigare ställe.

Det billigaste sättet att ta sej till flygplatsen är att boka en biljett till Krabi med dom rosa minibussarna som kostar 100 baht. Då blir man dock avsläppt ute vid stora vägen och även om det bara tar nån minut att gå så känns det lite riskabellt när vädret är så osäkert som det är nu. Man vill ju inte rikera att bli genomblöt innan man ska sätta sej på planet.

Men i alla fall... Imorgon mellan klockan 14:30 och 14:45 ska jag bli upphämtat precis utanför dörren. Mitt plan går inte förän 19:10 så jag kommer få ett antal timmars väntetid på flygplatsen men ja ska se till å ha datorn laddat med både batteri och internet så det kommer inte vara några problem att vänta.


Hämtat mitt certifikat

Idag var jag förbi skolan och hämtade mitt certifikat på att jag har klarat av intermediatekursen. Det var även massa nytt folk på skolan som precis hade börjat så de känns skönt att redan ha klarat av det. Nu blir det i alla fall ingen mer skola på Lanta för mej men det är inte helt omöjligt att jag pluggar vidare i Bangkok senare.


Regningt idag på Koh Lanta

Idag har det inte varit nåt höjdarväder även om det var ganska okej väder imorse. Vid tvåtiden började det regna och det har mer eller mindre regnat sen dess. Nu är klockan 9 på kvällen. Regnet gör oxå att det blir kallare inne i mitt rum. Det var nästan ilte kallt att ha fläkten på.

Regn heter på Thailändska ฝนตก - Fon dto

Bilden tagen 15:30

Strömavbrott

Så här svart har det varit i mitt rum under större delen av kvällen. Strömmen har kommit och gått nu under kvällen och det var problem redan imorse då jag vaknade av att det var riktigt varmt. Tog ett tag innan jag fattade att det var för att fläkten var avstängt.

På Thai heter strömavbrott ไฟดับ - Fai dapLunch på Krua Kritsana

Idag blev det inte helt oväntat lunch på Krua Kritsana. Äter där minst 1 gång varje dag. Idag åt jag Sweet and sour chicken med chilli som är en av mina favvoriter. Det kostar 50 baht och är riktigt gott.

På Thai heter det เปรี้ยวหวานไก่ - Prio wan gai.

Om ni vill ha chilli i så säger ni även ใส่พริก - Sai prik vilket betyder lägg i chilli.Visum och jobb

Mitt visum gäller till februari och det annulleras ju inte automatiskt. Det som kan bli problem är när man ska göra sin 3 månaders rapportering men tror inte det ska vara några problem i mitt fall eftersom jag redan har pluggat i 6 månader och förmodligen kommer kunna svara på deras frågor om dom ställer några.

Dom har dock blivit hårdare i kraven på dom som har studentvisum så om du ser ut som ett frågetecken när dom säger hej och frågar hur du mår så kommer du med all säkerhet inte få nån förlängning på visumet.

Angående non immigrant B visum så är det ju ett krav för att få jobba i Thailand men med som allt annat är det ganska så lätt att komma runt reglerna. I Patong är det ju många falanger som står i bar etc eftersom barägaren mutar polisen för att låta dom vara.

Jag kommer dock förmodligen jobba med att sälja partytickets etc till att börja med och då kommer jag ju gå runt på stan å på stranden och för det är det svårt om inte omöjligt att skaffa arbetstillstånd för.

Anående skolan

Fick en kommentar varför inte skolan passade mej

 

Jag tycker att det är lite väl "fritt" eller hur man nu ska kalla det. Jag skulle vilja se att det var me prov eller test så man ser bättre hur man ligger till och inte bara ett prov i månaden ett så kallat "leveltest"

 

Sen så får man inte så mycket konkreta saker att öva på utan dom kör på med sina storys vilket jag tycker är hur tråkigt som helst. Jag hade helre sett att man fick mer konkreta uppgifter att läsa skriva och översätta.

 

Men som sagt dom första månaderna tycker jag att det fungerade bra men nu lär jag mej mer av att vara ute å prata på stan än vad jag gör när jag sitter i klassrummet. Alla är ju olika så för dej kanske det fungerar hur bra som helst =)


Hur gammal är sångaren?

Frågade ju er igår hur gammal at ni trodde att sångaren i videon nedan var. Det var faktiskt några stycken som va riktigt nära men oxå några som var långt från.

Det rätta svaret är i vilket fall som helst 52 år!! Han är född 8 december 1958.

Too much soo much very much

Denna låten är ganska så populär i Thailand

Någon som kan gissa hur gammal sångaren är?
Skriv erat svar som en kommentar!!!Dagens väder på Koh Lanta

16 september
Idag har det varit rätt så soligt och fint även om det ändå har varit ganska så mycket moln. Nu på eftermiddagen och kvällen har det dock varit riktigt fint å det var en riktigt fin solnedgång.

Bilden är tagen från mitt fönster klockan 18:30

Flyttar snart ifrån Koh Lanta

Jag har valt att inte fortsätta skolan här på Koh Lanta så mm cirka 2 veckor kommer jag att åka härifrån. Var vet jag dock inte exakt ännu men om inget oväntat hände under den närmaste veckan kommer det att bli till Phuket.

Jag har kollat på 2 ställen på Phuket och det ena har jag redan visat er. Det andra lägger jag in senare idag. Var det än blir ska det bli riktigt skönt att komma ifrån Lanta. Det är aldeles för lite att göra här nu under lågsäsong och även under högsäsongen blev jag lätt utråkad.

Kändes inte jättebra att gå till skolan i slutet heller eftersom det inte kändes att man kom frammåt. Tror inte riktigt skolans metod passar mej så bra. Det var riktigt kul dom första månaderna och då lärde man sej även helt okej men sen kändes det bara fel. Lär mej mycket mer utanför skolan när man kan prata med folk etc.

Nu blir det iaf Phuket som det ser ut nu och där kommer jag förhoppningsvis även kunna jobba... Finns inte så mycket mer att skriva just nu men kommer naturligtvis berätta direkt jag vet vart jag kommer ta vägen.

Åka tåg i Thailand

Jag åkte ju för några veckor sedan tåg mellan Bangkok och Trang och det är verkligen något som jag kan rekommendera. Det är mycket skönare att åka tåg och det är dessutom billigare än bussen.

Jag rekommenderar att ni väljer en andraklass liggvagn med endast fläkt i AC vagnarna blir det väldigt kallt. Åker ni dock på dagen kanske det kan vara skönt med AC men på natttågen funkar det lika bra med fläkt.

Om ni inte är nära en station och kan köpa biljetterna där så går det numer bra att även boka via internet på adressen http://www.thairailticket.com Jag vet om att det finns andra sidor med men det är agenter som tar ut extraavgifter. Detta är tågbolagets egna sida.

Story Of The Year live in Bangkok

Den 7 oktober spelar det amerekanska punk/metallbandet Story of the year i Bangkok. Konserten kommer vara på Centerpoint Studio som ligger i närheten av den nyöppnade BTS Stationen "Bearing"

Förköpsbiljetterna kostar 1 200 baht och kan köpas via Total Reservation


Middag på Bartenderskolan

Förut var jag å åt på Bartenderskolan. Jag testade deras Paneng Gai. Den var godkänd men inte nån av dom bättre jag ätit i Thailand. Dessutom var det riktigt dyrt. 160 baht för maten plus en liten vatten där bara vattnet kostade 40 baht. Så jag kommer garanterat inte äta thaimat där nån mer gång.


Pissunderhållning?

Eller va skulle man kunna kalla detta? Så här ser det i alla fall ut inne på toaletterna på SF Cinema City i Jungceylon. Lite kul måste jag ändå säga att det är. Men skulle ju vara ultimat om det var interaktivt.


Kollat på lägenhet

Nu kom jag precis tillbaka till hotellet efter att ha varit och kollat på en lägenhet. Det var hon som jobbar i receptionen här som tipsade mej så hon körde dit mej för en visning. Jag tycker att rummet var riktigt fint och toaletten var större än den jag har nu på Lanta så detta är ett bra alternativ här i Patong.

Lägenheten ligger dock lite utanför centrala Patong så det är lite väl långt att gå till centrum så en motorbike är la mer eller mindre ett måste om man inte vill ta taxi överallt och som inte heller är speciellt billigt här i Patong. Får se hur jag gör. Har tänkt kolla på några till så får ja se vilken som verkar bäst sen.

7000 baht i månaden ville dom ha för detta rummet

Gomorgon!

Nu är klockan drygt 11:00 här i Thailand och jag har varit vaken i drygt en timme. Nu börjar jag dock bli riktigt hungrig så ja ska gå ut å försöka få tag i nåt att äta. Får se om det blir nåt enkelt från 7 Eleven eller om ja går och äter nåt riktigt.

Tänkte i vilket fall som helst gå på bio lite senare. Tänkte se på filmen Fright Night. Den går 11:30 vilket jag inte kommer hinna så blir kanske att ja går 14:00 istället... Skriver mer senare...

SYL

Framme i Phuket

Nu har jag kommit fram till Phuket och Patong Beach och har hunnit med att gå å få en massage vilket var riktigt skönt. Dom senaste timmarna har jag bara latat mej på rummet och nu har jag precis dushat. Ska snart göra mej redå för att gå ut på stan. Ska träffa en kompis lite senare och innan dess hade ja tänkt att få i mej lite mer mat.

Skriver mer imorgon så ha de så bra tills dess. =)

Phuket imorgon

Imorgon åker jag tillbaka till Phuket igen. Jag ska bland annat kolla efter boende eftersom jag förmodligen kommer flytta till Phuket inom kort. Tänkte berätta mer om det senare. Sen ska jag även kolla runt efter lite olika jobb. Det berättar jag oxå mer om senare.

Nu ska jag snart försöka sova men vet nog att klockan kommer bli närmare 12 innan jag har lagt mej i vilket fall som helst. MInibussen lämnar i alla fall lanta 08:00 imorgon så mitt larm är ställt på 07:00...

Godnatt...

Honda Racing Fest Phuket 2011

Den 17 och 18 september arrangeras Honda racing fest på Phuket. Över 100 bilar från 40 team kommer att delta. Banan som är 2.1 km lång kommer vara runt Saphan Hin i Phuket town. Detta är andra gången Honda racing fest arrangeras på Phuket men det har varit 5 gånger i Thailand. Förutom racingbanan kommer det finnan andra aktiviteter för hela familjen bland annat en mindre gokartbana. För mer information kan ni kolla in på http://www.honda.co.th

Foto: http://www.honda.co.th

Jagade av en jättevaran

Har glömt att berätta att vi blev "jagade" av en jättevaran i fredags. När vi satt å väntade på att få mat ser jag den springa rätt mot mej. Dom andra på restaurangen såg den inte först så dom undra varför ja flög upp men det dröjde inte många sekunder innan alla stod på stolarna. Men den blev förmodligen lika rädd för oss för så fort den fick syn på os tvärstannade den å sprang iväg åt et annat håll.

Varanen var nog drygt en meter lång så det var ingen liten sak...
Det var btw inte varanen på bilden men han inte ta nogon egen bild tyvärr...


Det börjar närma sej

Bara 18 dagar kvar nu innan Linkin Park står på scenen i Bangkok!

För er som vill gå men inte fixat biljetter så kan ni köpa biljetter HÄR!


Checka ut

Nu ska jag checka ut från hotellet. Blev en riktigt kul helg men tyvärr blev de inga uppdateringar.. Men ska se om ja kan få ihop nåt sen när ja kommer tillbaka till Lanta. Nu hinner ja dock inte skriva mer..

Utsikten från balkongen

Impulsresa till Phuket

Nu sitter jag i minibussen på väg till Phuket och har precis lämnat Koh Lanta. Det var Mr Erik som övertalade mej att åka me. Behövdes dock inte allt för mycket övertalning utan tackade ganska så direkt ja =) De blev dock lite snabbare avfärd än vad jag hade räknat med. Från början var det tänkt att vi skulle åka 16;30 men när ja satt och åt lunch kom han å sa att bussen gick om 25 minuter så det vara bara sticka upp på rummet och packa.

Lyckades även få med men en matlåda men när jag satt i minibussen var chafören sur så jag fick inte äta =( Har sett många andra äta förut så förstår inte varför det inte gick bra denna gången.. Men men de blir mat när vi kommer fram till Phuket istället...

Skriver mer när vi checkat in på hotellet... SYL...

Pizza på Bajen

Idag tyckte jag att jag värd en pizza på Bajen eftersom jag haft en jobbig dag i skolan med massa prov. Jag åkte dit med 2 tjejer som pluggar på distans här på Lanta som jag har pratat med en del via internet. Dom var i alla fall riktigt trevliga så dom kommer jag garanterat träffa mer.

Jag åt i alla fall min vanliga favoritpizza vilket är en peskatore som innehåller salami och med extra chilli. Den var som vanligt riktigt god =)


2 av 4 test avklarade

Nu kom jag precis tillbaka till mitt rum. Idag har jag gjort reading och writingtestet. Egentligen skulle jag ha gjort listening oxå men jag var så trött efter dom 2 första testen och hade värsta huvudverken så jag fick tillåtelse att göra listeningtestet imorgon istället vilket känns skönt. Tror inte att jag skulle fått speciellt bra resultat om jag hade gjort det idag.

Egentligen skulle vi ha gjort listeningtestet redan igår men läraren hade inte hunnit göra klart testet så därav fick vi göra det idag istället. Men som sagt slapp jag göra det idag så nu har jag 2 test kvar imorgon istället. Förutom listeningtestet har jag även speaking.

Det känns i alla fall som att testen jag gjorde idag gick okey. Kommer förhoppningsvis få godkänt iaf vilket innebär att man har 60 % rätt.

Leveltest idag!

Idag har jag leveltest i skolan igen. Det kändes som att det inte var längesen jag hade det sist men det var ju över en månad sen nu. Får se hur det kommer gå men family and relationship är inte riktigt min grej. Dom orden vi får lära oss använder jag typ aldrig utanför skolan och då är det svårt att komma håg dom.

Yeah Yeah.. NU ska jag snart gå till skolan och få i mej nåt att äta..

SYL

RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se