Rengjort aircon

Jag har i flera nätter irriterat mej på att våran aircon låtit väldigt mycket. Har misstänkt att det varit luftfiltret som behövt rengöras men eftersom jag inte har haft nån lust att kolla upp det mitt i natten har det inte blivit av och dagen efter har jag glömt bort det.
 
Nu kom jag dock ihåg att kolla upp det och när jag öppnades luckan blev mina misstankar bekräftade. Det gick varken se igenom eller änn mindre ha nån luftgenomströmmning så det va bara att börja rengöra vilket iof inte var speciellt svårt.. Nån minut under varmvatten så va dom som nya igen och det kunde la ha tagit 10 minuter kanske.
 
Detta är inte första gången jag gör ren acn pga att den låter för mycket men det är ju inte bara ljudnivån som minskar efter rengöring. Den drar ju även mindre ström så jag fattar inte varför hotellen har som vana att rengöra dom med jämna mellanrum? Det tar ju som sagt inte speciellt lång tid och det behöver ju inte göras allt för ofta så kostnaden för hotellet för att betala nån som gör det borde ju betala tillbaka sej själv i minskad energiförbrukning.
 
Filtret till vänster har jag redan rengjort så ni ser ju skillnaden...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0 Blogg listad på Bloggtoppen.se